O NAMA

Hotel  Kulla e Balshajve je hotel  sa tri zvjezdice ,ponovo otvoren 2016 .Nalazimo  se u Starome gradu u Ulcinju ,Crna Gora.  Hotel Kulla e Balshajve raspolaze sa 8 smjestajnih jedinica koje su rasporedjene na dva sprata .

SMJESTAJ

Na najljepsem djelu Staroga grada, tu gde su zidine najvise, gdje je  Bindi, ilirski bog mora visoko na zidinama milenijuma ponosno cuva I posmatra horizont i Otrant u daljini, uzdize se “Kulla e Balshajve”.

 Prelijepo zdanje, koja dominira okolinom, uklopljeno je u prekrasnom i neponovljivom  ambijentu, jedan od najatraktivnijih starih gradova Mditerana. Nekada kraljevske kuce, danas pretvorene u luksuzne apartmane koje sluze visokom turizmu, su simbol ,ukras Starog grada.

Upravo, na tim zidinama su i nastale najljepse price i legende, o Bukurini, Dzemili i Flocki nasoj Sireni, o Servetu i Dulsineji. Njihoh duh vjekovima lebdi visoko medju zidinama Starog grada, oplemenjujuci ovaj proctor.

Dok posmatrate more sa zidina I tophana, I sunce kako polako zalazi I uranja u more, citav horizont s preliva purpurnim crvenilom. Da je Paul Gougen znao, kako su lijepi i impresivni zalaski sunca tu kod nas, bio bi impresioniran I vjerovatno ne bi posao na Tahiti da slika zalaske sunca.

Ravelini i terase su sastavni dio ovog zdanja, i kada se tamo nadjet imate pravi osjecaj opustenosti duse i tjela.

Zato dodjite  i uzivajte u ovom neponovljivom ambijetu.Vrhunska usluga, veliki izbor hrane i pica su samo dodatni podstrek da nas posjetite.

A za one, koji do duboko u noc vole da posmatraju cari mora i uzivaju u romanticnim nocima, nudimo nasu Vinotku. Tu, uz vrhunska vina za trenutak mozte zaboraviti na stvarnost i utonuti u svijet maste

RESTORAN

 

Zdrava i lagana hrana koja obiluje intenzivnim  aromama. Maslinovo ulje ,riba  kao  I svjezi   zacini  i povrce daju nezaboravan  i bogat ukus ovoj jadransko –mediteranskoj kuhinji. 
 

ULCINJ

Stari   grad  Ulcinj je jedan od najstarijih tvrdjava na Jadranskoj obali.
Uzignuti  bedemi   Kulla e Balshajve  iznad otvrenog  mora su jedni  od najstarijih spomenika crnogorske srednjovijekovne arhikteture.

Ulcinj, sa fantasticnim prirodnim resursima i ogromnim brojem smjestajnih kapaciteta u raznim kategorijama, mami svojom magicnom ljepotom od aprila do oktobra na svojim pjeskovitim plazama hiljade turista iz zemlje i inostranstva. Njegovo beskrajno plavo nebo, tirkizno azurno i toplo more, sa vise od 270 suncanih dana u godini, nudi jedan nesvakidasnji ugodjaj i dusi i tijelu.

Ulcinj je jedan od najstarijih gradova Mediterana. Vise od 2500 godina pisane istorije i kulture koje su obeljezili Iliri, Grci, Rimljani Sloveni, Balse, Venecijanci i Otomanska imperija ostavili su neizbrisiv trag. Ti tragovi su vidni na svakom koraku medu drevnim zidinama Staroga grada i oni govore o jednoj impozantnoj kulturnoj bastini, koji ni razorni zemljotrsi i prohujali vjekovi a i ljudska nebriga nijesu mogli izbrisati.

Arnold v. Harfi na svom proputovanju prema orijentu, kaze da je tako zamislio Raj, ugledajuci Stari grad visoko gore na hridi, kao kakav nasukani brod. Miguel de Servantes nalazi u njemu inspiraciju  za svoju Dulcineju, koja c kasnije ovjekovjeciti u svom besmrtnom romanu Don Kihot, a Sabataj Cevi, reformator Talmuda, tu provodi svoje poslednje dane. To su samo neki od znanih i neznanih ljudi koji su obiljezili ovaj neponovliv prostor.

Njegovih 25 000 stanovnika zivi u jednoj fantasticnoj harmoji multikulturi, koja svima moze biti primjer suzivota, medjuetnicke i medjukonfesionalne tolerancije.

GDJE SE NALAZIMO